Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie zapiekane z szynka i jajkiem
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22721
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5033
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22721
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 5033
Składniki
Nie podaje ilości, bo każdy może przygotować dowolna ilość porcji. Gotowe przekąski można podawać na ciepło lub zimno. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.
Małe foremki żaroodporne wykładamy kwadratami z ciasta francuskiego, na to kładziemy plasterek szynki. Do tak wyłożonej foremki wbijamy jajko. Jajko posypujemy solą, pieprzem oraz ostrą papryką. Wszystko razem podpiekamy w temperaturze 200 stopni przez ok pół godziny. Jajko ma być całkowicie ścięte (żółtko na twardo).