Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekane bagietki z salami i mozzarellą
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Bagietki nacinamy, uważając aby nie przeciąć ich do końca. W nacięcia wkładamy kawałek salami oraz plasterek mozzarelli. W miseczce mieszamy roztopione masło z przeciśniętym przez praskę czosnkiem , ziołami prowansalskimi oraz solą i pieprzem. Bagietki smarujemy przygotowanym masłem i posypujemy kawałami mozzarelli jeśli nam zostały. Bagietki pieczemy we frytkownicy beztłuszczowej 6-8 minut w temperaturze 180 stopni lub w tradycyjnym piekarniku 200 stopni do ładnego zarumienienia sera. Gotowe posypać szczypiorkiem, Podajemy z ulubionymi sosami.