Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni
Gotujemy kasze gryczaną według przepisu na opakowaniu.Przykrywamy garnuszek talerzem i odstawiamy na bok.
Cukinie przekrawamy na pół i pozbawiamy nadzienia.Nadzienie odkładamy na bok.
Na rozgrzana patelnie wrzucamy pierś kurczaka oprószoną przyprawami i chwilke smażymy.Pózniej dodajemy ugotowana kasze a na końcu środek cukini.
Doprawiamy do smaku po czym wykładamy farsz na przeciętą cukinie.
Wstawiamy do piekarnika na ok . 15 minut Po tym czasie wyjmujemy blaszke i posypujemy cukinie serem.Wstawaimy jeszcze dosłownie na sekunde tylko aby ser sie stopił.
Podajemy gorącą ;)) Można polać ketchupem :)) Smacznego !