Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z podstawowych przepisów na przygotowanie śledzi. Zalewę do śledzi z cebulką przygotuj z trzydniowym wyprzedzeniem przed świętami lub zbliżającą się imprezą. Po tym czasie zakąska jest gotowa do serwowania gościom.
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 213
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 213
Składniki
Śledzie przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na całą noc. Na drugi dzień odsącz filety śledziowe z wody. Płaty śledziowe pokrój na mniejsze części.
Przygotuj zalewę. Cebulę pokrój w piórka. Do garnka wlej wodę, dodaj pokrojoną cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Składniki gotuj na wolnym ogniu. Kiedy cebula zmięknie, dodaj do zalewy sól, cukier, oraz ocet. Całość gotuj jeszcze przez chwilę. Następnie gotową zalewę odstaw do wystudzenia.
Pokrojone filety śledziowe przełóż do słoika. Zalej przestudzoną zalewą. Słoik zakręć i odstaw na minimum 3 dni w chłodne miejsce.