Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne na przekąskę, idealne nie tylko na Wielkanoc. Smaczne i szybkie w przygotowaniu.
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 324
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na maśle. Kiełbasę i paprykę kroimy w drobną kostkę, pietruszkę siekamy.
W misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i pieprzem. Masło rozpuszczamy, studzimy. Mieszamy z mlekiem, jajkami oraz majonezem.
Suche składniki łączymy z mokrymi. Dodajemy cebulę, kiełbasę, paprykę i pietruszkę.
Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 min.