Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry na słono. Nadają się doskonale jako samodzielne danie lub dodatek do posiłku.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 114
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Pieczarki drobno posiekać. Paprykę pokroić na małe kawałki. Cukinię zetrzeć na małych oczkach.
Warzywa połączyć z mąką i mlekiem (ja użyłem napoju kokosowego), łyżką oleju i łyżeczką proszku do pieczenia, oraz serem (do mojej wersji dodałem wegańskiego odpowiednika na bazie oleju kokosowego) startym lub pokrojonym w krótkie paski. Opcjonalnie można dodać jajko.
Do masy dodać ulubione przyprawy i całość wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Piec w gofrownicy do chrupkości. Podawać na ciepło.