Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-01-2013
Pyszne, jogurtowe ciasto ze szpinakiem i feta- smakuje nawet tym, ktorzy nie przepadaja za szpinakiem :-) Najlepiej smakuje w towarzystwie kubka jogurtu naturalnego, mleka lub maslanki- szczerze polecam.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 152
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Szpinak wrzucic na wrzaca, osolona wode i gotowac okolo minuty. Odsaczyc go na sitku, kiedy przestygnie, dobrze odcisnac reka, drobno posiekac. Ser feta pokroic w kostke.
Jaja ubic mikserem z sola, dodac jogurt, ubijac okolo 30 sekund. Dodac olej i ubic kolejne pol minuty. dodac pokrojony ser feta, delikatnie wymieszac lyzka. W osobnej misce wymieszac oba rodzaje maki i proszek do pieczenia. Wsypac je do masy jajecznej, delikatnie lyzka wymieszac. Na koncu dodac szpinak, wymieszac.