Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawne babeczki z mięsem mielonym i warzywami to ciekawy pomysł na kolację.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 87
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 118
Składniki
Mąkę mieszamy z drożdżami, cukrem i solą. Dodajemy olej, mleko i masło. Zagniatamy ciasto. Marchewkę i cebulę obieramy. Marchew trzemy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i paprykę kroimy w kosteczkę. Mięso wraz z warzywami smażymy na łyżce oleju około 5 minut. Ciasto wałkujemy wykrawamy kułeczka. Wylepiamy foremki muffinkowe, wykładamy farsz. Posypujemy startym serem. Pieczemy 30-40 minut w 190 stopniach. Smacznego ;)