Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowy śledź w galarecie kwaśno-słodkiej, idealne dane na świąteczny stół.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8881
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 198
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8881
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 198
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 462
Składniki
Z tuszek usunąć kręgosłupy i pokroić w „kęsy”. Obtoczyć w mące i smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Odłożyć na papierowy ręcznik. Cebule pokroić w piórka i usmażyć, również na złoty kolor. Do dwóch litrowych słoików przełożyć śledzie z cebulą.
Przygotować zalewę. Do wody i octu dodać wszystkie przyprawy. Delikatne podgrzać i zostawić ok. 15 minut pod przykrywką. Na koniec rozpuścić w zalewie żelatynę.
Zalać śledzie w słoikach. Po ostygnięciu przechowywać w lodówce (do 7 dni). Najlepsze po 2-3 dniach.