wiosenne marcheweczki

wiosenne marcheweczki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: jola4455
Marchewki wprowadzają na stole świeżość i powiew wiosny

Składniki

  • 2 op.gotowego ciasta francuskiego,1 jajko,troszkę pomarańczowego barwnika spożywczego(ale niekoniecznie) ,liście sałaty rukoli.
  • Masa jajeczna do nadzienia: 4jajka ugotowane na twardo,50gram białego sera,4łyżki majonezu,2 duże serki topione(kostki),sól,
  • pieprz do smaku,szczypta chili.

Przygotowanie

  1. 1.
    Ciasto francuskie pokroić w paski szer.2cm (od węższej strony),podwijać pod spód tworząc ruloniki i owijać natłuszczone foremki do piecz. rurek .Nawijać ruloniki obok siebie ,łączeniem do dołu .Posmarować roztrzepanym jajkiem z barwnikiem pomarańczowym.Piec ok.20min.w temp.180st.C.do zrumienienia.Po upieczeniu zdjąć z foremek i nadziewać masą jajeczną w szprycy i ozdobić rukolą (nać).

  2. Masa jajeczna-wszystkie składniki zmiksować na gładko.

Składniki
  • 2 op.gotowego ciasta francuskiego,1 jajko,troszkę pomarańczowego barwnika spożywczego(ale niekoniecznie) ,liście sałaty rukoli.
  • Masa jajeczna do nadzienia: 4jajka ugotowane na twardo,50gram białego sera,4łyżki majonezu,2 duże serki topione(kostki),sól,
  • pieprz do smaku,szczypta chili.
Składniki