Wiosenne kuleczki:))

Przepis dnia 2012-04-29
Wiosenne kuleczki:))
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Akurat na wiosne:) Apetyczne i szybkie.

Składniki

  • tłusty twaróg, 50 dag
  • twardy ostry żółty ser, 25 dag
  • Papryka czerwona, 1 łyżka drobno posiekana
  • papryka zielona, 1 łyżka drobno posiekana
  • cebula ( może być czerwona), 1 łyzka drobno posiekana
  • przyprawa do zup maggi, 2-3 łyżeczki
  • sól, szczypta
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • mielona papryka, 1 opakowanie( z tego szczypta do masy)
  • szczypiorek, pęczek

Przygotowanie

  1. Twaróg wrzucamy do miski.

  2. Żółty ser ścieramy na tarce o małych oczkach.

  3. Twaróg mieszamy z serem,dodajemy pozostałe składniki.Wyrabiamy.

  4. Masę przykrywamy i chłodzimy 2-3 godziny,

  5. Ze schłodzonej masy zwilżonymi dłońmi formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.

  6. Obtaczamy 1/2 w papryce , 1/2 w szczypiorku.

  7. Układmy na półmisku,przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.

  8. Przed podaniem w każdą kulkę wbijamy wykałaczkę.

  9. Najlepiej smakują z czarnym pieczywem.

Komentarze do przepisu (4)

iwona_s 29 kwietnia 2012
w ogóle mi się to nie podoba :-( i jeszcze te wykałaczki..., czarne pieczywo. Ktoś bardzo nie zna się na rzeczy...
agolinka2010 30 kwietnia 2012
No wiesz kochana Ty masz 0 przepisów na smakerze zatem znasz się zapewne na przepisach i potrawach znakomicie :)... Czytaj całość »
No wiesz kochana Ty masz 0 przepisów na smakerze zatem znasz się zapewne na przepisach i potrawach znakomicie :) Pozdrawiam Cię serdecznie bo zapewne kreujesz się na inną osobę niż w rzeczywistości jesteś:)
agolinka2010 30 kwietnia 2012
No wiesz kochana Ty masz 0 przepisów na smakerze zatem znasz się zapewne na przepisach i potrawach znakomicie :)... Czytaj całość »
No wiesz kochana Ty masz 0 przepisów na smakerze zatem znasz się zapewne na przepisach i potrawach znakomicie :) Pozdrawiam Cię serdecznie bo zapewne kreujesz się na inną osobę niż w rzeczywistości jesteś:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • tłusty twaróg, 50 dag
  • twardy ostry żółty ser, 25 dag
  • Papryka czerwona, 1 łyżka drobno posiekana
  • papryka zielona, 1 łyżka drobno posiekana
  • cebula ( może być czerwona), 1 łyzka drobno posiekana
  • przyprawa do zup maggi, 2-3 łyżeczki
  • sól, szczypta
  • sok z cytryny, 1 łyżeczka
  • mielona papryka, 1 opakowanie( z tego szczypta do masy)
  • szczypiorek, pęczek
Składniki