Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu przystawka z kilku składników! Tylko kilka minut w kuchni i gotowe! Roladki pięknie prezentują się na wielkanocnym stole. Elegancki sposób na podanie tradycyjnej wędliny.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 19
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 152
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 352
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 77
Składniki
Połówki papryk kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno kroimy.
Farsz numer 1: Do miseczki dodajemy opakowanie serka kremowego i łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy połowę pokrojonego szczypiorku i pokrojoną żółtą paprykę. Mieszamy.
Farsz numer 2: W miseczce rozgniatamy widelcem ugotowane na twardo jajka. Dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego, doprawiamy solą i pieprzem, następnie dodajemy pozostały szczypiorek i pokrojoną czerwoną paprykę. Mieszamy.
Na plasterek szynki wykładamy porcję farszu. Rozprowadzamy tak by pozostawić około 2 cm wolnej przestrzeni na jednym końcu plastra. Zawijamy w roladkę. Gotowe roladki schładzamy w lodówce. Smacznego!