Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne wytrawne galaretki w formie jajek idealne na Święta Wielkanocne
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 46
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 736
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Wydmuszki z jajek oczyścić, umyć i zalać wrzątkiem, wyparzyć. Odlać wodę i zostawić do wysuszenia. Udka, marchewki i włoszczyzny na wodzie ugotować wywar (1 litr). Mięso z udka pokroić, ugotowana marchew z wywaru też. Natkę pietruszki posiekać, kukurydzę odsączyć z zalewy. W wywarze rozpuścić żelatynę i przestudzić. Do wydmuszek wkładać kukurydzę, marchew, mięso i natkę. Zalać wywarem. Odstawić do zastygnięcia. Na koniec galaretki obrać jak zwykłe jajka.