Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka przekąska dla niespodziewanych gości.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 495
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 77
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 157
Składniki
Wykonanie placków: Obrane, duże ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać drobno posiekaną cebulę, mąkę i jajka, osolić i lekko oprószyć pieprzem. Kłaść łyżką, cienkie placuszki na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na chrupiąco. Wybornie smakują z dodatkiem surówki z pora zamiast śmietany. Wykonanie surówki: Pory oczyścić, pokroić i dwukrotnie sparzyć wrzątkiem, po czym dokładnie odsączyć na sicie. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, połączyć z porami i przyprawami do smaku. Dodać majonez wymieszany z jogurtem, wymieszać i podawać.