Wiejska kiełbasa opiekana w papryce

Wiejska kiełbasa opiekana w papryce
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: BEATA1978
Podana nieco mniej tradycyjnie, na ciepło. Przygotowanie takiego posiłku zajmuje dosłownie kilka minut.

Składniki

  • kiełbasa wiejska 1 pętko
  • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki
  • masło 2 łyżeczki
  • musztarda 3 łyżeczki
  • ketchup łagodny 6 łyżeczek

Przygotowanie

  1. Wiejską kiełbasę kroimy na dość długie kawałki, każdy z nich przekrawamy w poprzek. Na patelni rozgrzewamy masło. Kiełbasę, obficie obsypana mieloną papryką, wkładamy na rozgrzany tłuszcz. Obsmażamy z każdej strony, aż do zrumienienia.
    Podajemy z pieczywem i sosem ketchupowo- musztardowym.

    Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

Futka 11 września 2014
Pyszna! Kaloryczna, ale na taką kiełbaskę warto się skusić ;)
BEATA1978 11 września 2014
Nie da się ukryć, że kaloryczna :-). Ale od czasu do czasu można poszaleć :-)
Składniki
  • kiełbasa wiejska 1 pętko
  • mielona czerwona papryka 2 łyżeczki
  • masło 2 łyżeczki
  • musztarda 3 łyżeczki
  • ketchup łagodny 6 łyżeczek
Składniki