Wegetariański wrap

Wegetariański wrap
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: neela
Smaczna i zdrowa propozycja na letnią przekąskę lub lekkie danie piknikowe

Składniki

  • tortilla pszenna 2 szt.
  • tofu marynowane lub wędzone 1 szt.
  • młoda marchewka 2 szt.
  • Czerwona cebula 1 szt.
  • czerwona papryka 1/2 szt.
  • zielony ogórek 1/2 szt.
  • kiełki słonecznika garść
  • rukola 1/2 pęczka
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa umyć, marchewkę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, zielone ogórki pokroić w plastry, paprykę w słupki, a cebulę w talarki.

  2. Odsączone i pokrojone na mniejsze kawałki tofu podsmażyć na rozgrzanym na patelni grillowej oleju sezamowym.

  3. Na placki tortilli położyć kolejno: startą marchewkę, czerwoną paprykę, plastry ogórka, cebulę, rukolę, podsmażone kawałki tofu, kiełki słonecznika i zawinąć. Placek można również związać szczypiorkiem lub zieloną cebulką.

    Opcjonalnie: całość można doprawić ulubionymi przyprawami lub sosami.

Komentarze do przepisu (3)

Konto usunięte 01 czerwca 2014
Interesujący przepis, bardzo ładne zdjęcie :)
neela 04 czerwca 2014
Dziękuję :-)
cook7 24 lutego 2015
Właśnie spałaszowałem to cudo. Pychotka.
Składniki
  • tortilla pszenna 2 szt.
  • tofu marynowane lub wędzone 1 szt.
  • młoda marchewka 2 szt.
  • Czerwona cebula 1 szt.
  • czerwona papryka 1/2 szt.
  • zielony ogórek 1/2 szt.
  • kiełki słonecznika garść
  • rukola 1/2 pęczka
  • olej sezamowy 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
Składniki