Wegetariański smalec

Wegetariański smalec
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: tosziba2
Polecam gorąco, jest rewelacyjny, smakuje każdemu, a poza tym jest zdrowszy od wytopionego ze słoniny.

Składniki

  • 250 g Planty
  • duża cebula
  • jabłko
  • łyżka oleju
  • garść majeranku
  • sos sojowy
  • kostka wędzonego tofu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Tofu pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać posiekana cebulę i starte jabłko. Wszystko skropić sosem sojowym i znów podsmażyć. Dodać pokruszoną Plantę i wymieszać. dosypać majeranek. ciągle mieszając, doprawić solą i pieprzem. Zlać do naczynia z kamionki i odstawić do zastygnięcia.

Komentarze do przepisu (5)

renka 25 sierpnia 2010
Czy ta kromka z boku to dla mnie? aż mi ślinka cieknie -)
irma 25 sierpnia 2010
Bardzo intrygujący przepis. Z ciekawości wypróbuję.
Mole3 27 sierpnia 2010
Szacunek! Dawno żaden przepis tak nie zwrócił mojej uwagi. Jutro będę przygotowywać. Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 250 g Planty
  • duża cebula
  • jabłko
  • łyżka oleju
  • garść majeranku
  • sos sojowy
  • kostka wędzonego tofu
  • sól, pieprz
Składniki