Wege-potrawka

Wege-potrawka
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
czyli ciąg dalszy mojej kulinarnej przygody z tofu - tym razem na ciepło

Składniki

  • 15 dag tofu wędzonego
  • 1 szkl. ugotowanego i obranego bobu
  • 3 pomidory
  • Natka pietruszki
  • 1 mała cebula
  • sól, papryka w proszku ( u mnie ostra), majeranek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 średnia marchew
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Na patelni - marchew i cebulę (drobna kostka) podsmażyć na oleju, dodać tofu pokrojone w drobną kostkę i sos sojowy - całość na dużym ogniu podsmażyć na złoty kolor. Doprawić.

  2. Na patelnię dołożyć zmiksowane wcześniej pomidory i bób , dusić kilka minut do zgęstnienia płynu (soku pomidorowego), posypać natką i pałaszować .

  3. Dla wegetarian jest to danie samo w sobie , a dla mięsożerców ( takich jak ja) stanowi pyszny dodatek do pieczonego mięsiwa.

Komentarze do przepisu (6)

ines 13 grudnia 2010
coś dla mnie :)
do ulubionych!!!
melissa25 13 grudnia 2010
Wyglada bardzo apetycznie i w zwiazku z tym mam pytanie ...gdzie moge kupic tofu??
annawk 14 grudnia 2010
ja kupiłam w carefur , ale dostępne jest także we wszelkich sklepach ze zdrową żywnością , powodzenia
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 15 dag tofu wędzonego
  • 1 szkl. ugotowanego i obranego bobu
  • 3 pomidory
  • Natka pietruszki
  • 1 mała cebula
  • sól, papryka w proszku ( u mnie ostra), majeranek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 średnia marchew
  • olej do smażenia
Składniki