Wątróbka z jabłkiem

Wątróbka z jabłkiem
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
Pyszna wątróbka z kwaskowym jabłkiem

Składniki

  • * wątróbka, 0,30 dag
  • * majeranek, 1/3 łyżeczki
  • * olej, 3 łyżki
  • * sól, 1/2 łyżeczki
  • * pieprz do smaku
  • * mąka pszenna, 2 łyżki
  • * fasolka szparagowa, 10 dag
  • * jabłko kwaskowe, 1 szt
  • * cebula, 3 średnie

Przygotowanie

  1. * fasolkę gotujemy około 15 min, odcedzamy * cebulkę kroimy w piórka podsmażamy zdejmujemy z patelni. * wątróbkę obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach, * dodajemy pokrojone jabłko w ćwiartki , dodajemy cebulkę i fasolkę, pieprzymy, * posypujemy majerankiem i chwile jeszcze smażymy, odstawiamy * przed podaniem solimy do smaku

Komentarze do przepisu (10)

smakoszka1950 04 września 2009
Oj,oj! Juz czuję jakie to pyszne. Lubię wątróbkę , ale pod taką postacią jeszcze nie jadłam. Dzięki !!
klaudyna1957 04 września 2009
Jest pyszna można tez zrobić z gruszka, ale gruszka nie możne być bardzo dojrzała. pozdrawiam
Mole3 07 września 2009
Wygląda wspaniale i pewnie jeszcze lepiej smakuje. Ma Pani śliczne talerze! Pozdrawiam.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • * wątróbka, 0,30 dag
  • * majeranek, 1/3 łyżeczki
  • * olej, 3 łyżki
  • * sól, 1/2 łyżeczki
  • * pieprz do smaku
  • * mąka pszenna, 2 łyżki
  • * fasolka szparagowa, 10 dag
  • * jabłko kwaskowe, 1 szt
  • * cebula, 3 średnie
Składniki