Wątróbka w sałacie

Wątróbka w sałacie
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Proste i smaczne danie na przekąskę.

Składniki

  • Mix sałatek 2 opakowania
  • Wątróbka drobiowa 30 dag
  • Pieczarki świeże 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Olej 4 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Ocet do smaku
  • Masło 1 łyżka

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pieczarki, cebulę oczyścić pokroić i obsmażyć na 2 łyżkach oleju z masłem. Następnie wyjąć z patelni i na tym samym tłuszczu obsmażyć wątróbkę. Przyprawić do smaku i wymieszać z przygotowanymi składnikami. Dwie łyżki wymieszać z octem i cukrem do smaku, polać sałatkę i podawać jako przekąskę.

Składniki
  • Mix sałatek 2 opakowania
  • Wątróbka drobiowa 30 dag
  • Pieczarki świeże 25 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Olej 4 łyżki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Ocet do smaku
  • Masło 1 łyżka
Składniki