Warzywne sajgonki z sezamem i pastą z bobu

Warzywne sajgonki z sezamem i pastą z bobu
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: foodmania
Świeże warzywa w formie lekkich sajgonek i pasta z pysznego bobu :)

Składniki

  • 5 arkuszy papieru ryżowego
  • kilka plastrów dyni piżmowej
  • 3 liście sałaty
  • 100g cukinii
  • pół kalarepy
  • 100g bobu
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • przyprawy: curry, zioła prowansalskie chilli

Przygotowanie

  1. Bób ugotować, a następnie lekko rozgnieść widelcem z dodatkiem sosu sojowego.

  2. Dynię, cukinię i kalarepę pokroić w słupki, oprószyć przyprawami i ugrillować w piekarniku (180stopni/20minut).

  3. Sezam lekko uprażyć na suchej patelni teflonowej.

  4. Papier ryżowy namoczyć, a następnie nałożyć pastę z bobu, sałatę i grillowane warzywa- zawinąć.

  5. Gotowe sajgonki posypać uprażonym sezamem i gotowe!

Komentarze do przepisu (1)

Ewus71 14 lipca 2014
Pięknie, się prezentują , i bardzo apetycznie już mam wielką ochotę aby je zjeść
Pozdrawiam
Składniki
  • 5 arkuszy papieru ryżowego
  • kilka plastrów dyni piżmowej
  • 3 liście sałaty
  • 100g cukinii
  • pół kalarepy
  • 100g bobu
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • przyprawy: curry, zioła prowansalskie chilli
Składniki