Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7352
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 168
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 194
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7352
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 168
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 194
Składniki
Kapustę po umyciu oczyściłem z uszkodzonych liści , wyciąłem głąb . Liście pokroiłem na małe kawałki. Paprykę pokroiłem w cienkie paski . Cebulę pokroiłem w drobną kostkę. W dużej , głębokiej patelni ,rozgrzałem olej. Zeszkliłem na nim paprykę i cebulę. Następnie dodałem kapustę / lepiej pokroić w większe kawałki / u mnie zbyt drobno tym razem. Dusiłem na małym ogniu , mieszałem od czasu do czasu. Wsypałem soczewicę i chwilę poddusiłem , po chwili podlałem bulionem, zwiększyłem ogień , doprowadziłem do wrzenia i zagotowałem ok. 2 min. . Po zredukowaniu płomienia dusiłem jeszcze na wolnym ogniu ok. 10 min. Kiełki opłukałem i po osączeniu dodałem do warzyw tuż przed końcem gotowania. Przyprawiłem solą , pieprzem i oregano.