Warzywa zapiekane

Warzywa zapiekane
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: annawk
polecam zarówno wegetarianom , jak i mięsożercom ( jako dodatek)

Składniki

  • 10 brukselek
  • 1 mały kalafior
  • 2 średnie marchewki
  • sól, pieprz, bazylia
  • 2 suszone pomidory
  • 1/2 szkl.mleka
  • 10 dag serka pleśniowego ulubionego

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa ugotować w osolonej wodzie ( nie rozgotować), ułożyć w naczyniu do zapiekania ( brukselka-na pół, marchew -grube plastry, kalafior-różyczki) i posypać pieprzem

  2. W rondelku rozpuścić serek pleśniowy w mleku stale mieszając, zalać tym warzywa, zapiekać w piekarniku ok.190 st, przez 10-15 min.

  3. Po upieczeniu udekorować pomidorami i posypać bazylią.

  4. Smacznego wega-dania.

Komentarze do przepisu (6)

Jagoda50 11 listopada 2009
Śwetny przepis , a do tego pięknie podana potrawa,takie pkolorowe potrawy przyciągają wzrok ale i pobudzaja smak.
wioleta333 12 listopada 2009
super pomysł ......
danielka28 13 listopada 2009
mniam, mniam :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 10 brukselek
  • 1 mały kalafior
  • 2 średnie marchewki
  • sól, pieprz, bazylia
  • 2 suszone pomidory
  • 1/2 szkl.mleka
  • 10 dag serka pleśniowego ulubionego
Składniki