Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich zakochanych, kochanych i kochających, przede wszystkim dla mojego cudownego Mężulka.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4801
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 229
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4801
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 942
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 229
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawać serca, posypać je czerwoną papryką, piec w temperaturze 200 st. Z tuńczyka odlać olej czy inną zalewę, utrzeć go z żółtkami na gładką masę. Pastę doprawić pieprzem. Świeżą czerwoną paprykę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Część dodać do pasty, wymieszać. Resztę papryki pozostawić do dekoracji. Z pasty rybnej uformować kopułkę. Ułożyć ją na środku półmiska lub dużego talerza, wokoło poukładać liście sałaty lodowej a na nich serduszka z ciasta francuskiego. Całość ozdobić pozostawioną wcześniej czerwoną papryką. Przystawkę można jeść widelczykiem, przegryzając serduszkami. Można też smarować serduszka pastą rybną i jeść jako takie mini kanapeczki.
Smacznego :)