Tymbaliki z karpia

Tymbaliki z karpia
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Pomysł wziął się z potrzeby chwili. Jak widzę w sklepie karpia to... muszę go mieć. A co z nim zrobić. Wiele wersji już robiłem, tym razem skorzystałem z przepisu Christphera. Warto wypróbować.

Składniki

  • 450 g karpia bez ości i skóry
  • 250 g mieszanki groszek z marchewką
  • wywar z ryby
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Karpia ugotowałem z włoszczyzną i obrałem. Wywar połączyłem z żelatyną.
    Wywar sklarowałem ( można pominąć ), ale nie każdy taki lubi.


    Do małych miseczek, filiżanek nałożyłem kawałki ryby i warzywa. Zalałem galaretką i odstawiłem do stężenia. Podałem z sosem tatarskim.

Komentarze do przepisu (2)

konhambos 18 grudnia 2019
Nie przepadam za karpiem, ale pomysl na taka rybna galaretke jest swietny.
I przyznam sie, ze po raz pierwszy... Czytaj całość »
Nie przepadam za karpiem, ale pomysl na taka rybna galaretke jest swietny.
I przyznam sie, ze po raz pierwszy spotykam sie z nazwa tymbaliki. Czlowiek zawsze sie uczy :)
Obserwator 18 grudnia 2019
ja też się uczę
Składniki
  • 450 g karpia bez ości i skóry
  • 250 g mieszanki groszek z marchewką
  • wywar z ryby
  • 6 łyżeczek żelatyny
  • sól
  • pieprz
Składniki