Tymbaliki drobiowe

Przepis dnia 2019-11-26
Tymbaliki drobiowe
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Przy okazji gotowania rosołu na mięsie drobiowym, ugotowane mięsko można wykorzystać i zrobić tymbaliki. Proste i szybkie w wykonaniu, no i bardzo smaczne. Poniżej składniki na 10 galaretek w zwykłych plastikowych białych kubkach.

Składniki

  • 2 całe udka z kurczaka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 małe ugotowane marchewki
  • 1 litr doprawionego rosołu
  • 10 łyżeczek żelatyny
  • 10 białych plastikowych kubeczków

Przygotowanie

  1. Rosół przelać przez drobne sitko lub gazę. Do gorącego rosołu wsypać żelatynę, mieszać do rozpuszczenia i trochę wystudzić. Udka obrać, mięso pokroić w grubszą kostkę. Marchewkę pokroić w drobną kostkę. Do każdego kubeczka (mniej więcej do połowy) włożyć trochę kurczaka, marchewki i kukurydzy. Następnie do każdego kubeczka wlać rosół z żelatyną (do wysokości 3/4 kubka). Wystudzić i zimne włożyć do lodówki na min. 2 h.


    SMACZNEGO!!!

Komentarze do przepisu (2)

ewka16 21 listopada
pyszne i zdrowe
KulinarnaChwila 26 listopada
Super:))
Składniki
  • 2 całe udka z kurczaka
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 małe ugotowane marchewki
  • 1 litr doprawionego rosołu
  • 10 łyżeczek żelatyny
  • 10 białych plastikowych kubeczków
Składniki