Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa przekąska, bez dodatku cukru? Owszem jest to możliwe. W tym przepisie mamy samo dobro, tylko to co natura dała, czyli naturalny cukier. Zjesz jedno, będziesz chcieć jeszcze.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 644
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
1. Daktyle zalać wrzątkiem i odczekać około 5-7 minut, aż zmiękną. Po tym czasie je odcedzić i osuszyć. 2. Daktyle przekładamy do miksera, dodajemy kakao, cynamon oraz biały sezam i wszystko dokładnie miksujemy tak, by powstała jednolita masa. Uwaga: masa może być lekko klejąca się. 3. Formujemy nieduże kulki o średnicy około 3 cm i od razu obtaczamy w przygotowanych wcześniej posypkach z wiórek kokosowych, białego sezamu oraz zmielonych orzechach ziemnych. Z podanej ilość składników wychodzi 12 fantastycznych trufli. Każdą truflę obtaczamy w osobnej posypce. Gdy będziemy mieli je już gotowe wkładamy na 5 minut do lodówki. Moja rada: tak przygotowane trufle to zdrowa przekąska zawierająca tylko składniki naturalne, bez cukrów prostych i złożonych. W 100% zapewni zapotrzebowanie na cukier w organizmie. Trufle należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin, jednakże są tak pyszne, że pochłoniecie je od razu.