Tosty inaczej

Tosty inaczej
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Rena1
Tosty przygotowane z pastą warzywną, serem i szynką można podawać jako dodatek do barszczu lub pyszna przekąska.

Składniki

  • pieczywo tostowe 6 kromek
  • szynka 3 plastry
  • żółty ser 3 plastry
  • pasta warzywna lub ketchup 3 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 6-7 łyżek
  • sól szczypta
  • olej do smażenia

Przygotowanie


  1. Kromki chleba ułożyć na desce, obciąć skórki, każdą kromkę spłaszczyć wałkiem.

  2. Natrzeć odrobiną zmiażdżonego czosnku, posmarować pastą warzywną.

  3. Ułożyć po pół plasterka szynki i żółtego sera, zwinąć jak roladki.

  4. W misce roztrzepać jajko z odrobiną soli, każdego tosta zanurzyć w jajku i obtoczyć bułce tartej.

  5. Rumienić na złoty kolor na patelni z rozgrzanym olejem

Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 07 września
Pyszności :)
Składniki
  • pieczywo tostowe 6 kromek
  • szynka 3 plastry
  • żółty ser 3 plastry
  • pasta warzywna lub ketchup 3 łyżki
  • czosnek 1 ząbek
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 6-7 łyżek
  • sól szczypta
  • olej do smażenia
Składniki

Promocje na