Tostowe roladki

Tostowe roladki
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
W chlebie tostowym smakują wybornie.

Składniki

  • 10 kromek chleba tostowego
  • 10 szt. cienkich parówek
  • 5 płaskich łyżeczek musztardy
  • 5 łyżeczek ketchupu
  • 2 jajka
  • buła tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Kromki chleba tostowego cienko rozwałkować za pomocą wałka, następnie posmarować 5 kromek musztardą, a 5 kromek ketchupem. Na każdej kromce położyć obraną ze skórki parówkę i zrolować. Jajka rozbełtać, posolić, maczać przygotowane parówki, obtaczać w bułce tartej. Smaży ć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Składniki
  • 10 kromek chleba tostowego
  • 10 szt. cienkich parówek
  • 5 płaskich łyżeczek musztardy
  • 5 łyżeczek ketchupu
  • 2 jajka
  • buła tarta do panierki
  • olej do smażenia
  • sól do smaku
Składniki