Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tortilla z kurczakiem na zimno. To pyszna i bardzo ciekawa propozycja na drugie śniadanie do pracy lub kolację. Sprawdzi się także jako przekąska na imprezę.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 377
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9784
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 46
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 377
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 9784
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 46
Składniki
Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić na drobne kawałki. Dodać do niego łyżkę oleju, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wymieszać, po czym usmażyć. W miseczce wymieszać serek z posiekanym koperkiem. Doprawić solą i pieprzem. Tortille podgrzać na suchej patelni około 30 sekund z obu stron (do pojawienia się pęcherzyków powietrza). Tortille posmarować przygotowanym serkiem. Na wierzchu ułożyć pasek sałat, pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone w plasterki pomidory i ogórek. Na środku ułożyć porcję kurczaka. Tortille zwinąć ciasno w rulon. Podać. Tak przygotowaną tortillę można podać na przyjęciu - wtedy gotową tortillę przecinamy pod skosem na kawałki o szerokości około 1,5 - 2 cm i układamy na półmisku. Tortillę można przygotować wieczorem, a następnego dnia zabrać do pracy lub do szkoły.