Tortilla ala pizzerki

Tortilla ala pizzerki
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Każdy z nas lubi tortille, dlatego proponuję trochę inną niż zwykłe zwijane z pysznym farszem warzywnym z dodatkiem mięsa w aromatycznej przyprawie.

Składniki

  • 2 opakowania tortilla
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • Olej do smażenia
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 pomidor
  • 10 plastrów sera topionego
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 1 cebula czerwona
  • 7 łyżek ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dag sera żółtego
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy Gyros

Przygotowanie

  1. 1. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą Gyros oraz solą. Dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju.

  2. 2. Pomidora, obraną cebulę oraz ogórka kroimy w plasterki a paprykę w paseczki.
    3. Dwie łyżki ketchupu mieszamy z dwiema łyżkami majonezu.
    4. Placki tortilli rozkładamy, na każdym placku układamy plasterek sera topionego.
    5. Smarujemy sosem i układamy mięso oraz warzywa.

  3. 6. Zawijamy tortille robiąc trójkąty złączając na środku. Odwracamy tak żeby łączenie było pod spodem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  4. 7. Każdy placek smarujemy cienko ketchupem i posypujemy żółty serem startym na tarce o dużych oczkach.
    8. Zapiekamy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.

  5. 9. Gotowe.
    10. Smacznego.

Komentarze do przepisu (4)

Docherro 14 maja
Ale pomysłowe danie:)
konhambos 16 maja
Bardzo apetyczne
Futka 16 maja
Świetny pomysł :) Pysznie się prezentują :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 opakowania tortilla
  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
  • Olej do smażenia
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 pomidor
  • 10 plastrów sera topionego
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • 1 cebula czerwona
  • 7 łyżek ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 10 dag sera żółtego
  • Sól
  • 1 łyżka przyprawy Gyros
Składniki