Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Z mąki, mleka, sody, jajka i curry wyrobic ciasto. Usmażyc naleśniki. Mi z tych proporcji wychodzi ok. 7 naleśników.
Pierś z kurczaka pociąc w małą kostkę zasypac ulubioną przyprawą do kurczaka oraz chilli, odstawic na godzinę (ja odstawiłam na całą noc). Udka ugotowac (można sobie przy okazji zrobic rosół lub inną zupę :) Cebulę pokroic w kostkę, zeszklic na oleju z łyżką koncentratu. Dodac piersi z kury i przesiekane mięso z udek (jeśli ktoś chce piersi można przepuścic przez maszynkę, masa będzie lepiej trzymac się naleśnika). Farsz udusic pod przykryciem ok. 15 minut.
Nalesniki przekładac farszem, układac jeden na drugim. Na wierzchu położyc uduszonego na masełku pora. Można podawac z czerwonym barszczem w filiżance.
Pomysł zaczerpnięty ze starej "Przyjaciółki".