Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
udało się - pozytywnie zaskoczyłam moich przyjaciół wegetarian ... i nie tylko :)
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 46
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 173
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 75
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 54
Składniki
Poprzedniego dnia: z wina, sosu sojowego, pasty paprykowej, soli, imbiru i majeranku zrobić sos - zmieszać dokładnie składniki. W tym sosie zamarynować tofu pokrojone np. na plastry ok.1/2 cm grubości lub tez na większą kostkę.
Dnia właściwego: tofu odsączyć z marynaty ( lekko odcisnąć) , zapanierować w jaju ,a potem w kokosie - smażyć z obu stron lub też na głębokim oleju - podawać ciepłe w towarzystwie ulubionych warzyw.
Smacznego wege-dania.