Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta święta, a co za tym idzie moje ulubione gotowanie:D dużo gotowania! U mnie standardowo zrywamy z utartymi daniami i smażonym karpiem. W zamian coś nowego, odświeżającego i lżejszego. Dzisiaj jednym z dań, które przygotowałem na kolację wigilijną jest tatar ze śledzia, ale z owocami :) wiecie jakie to dobre! gwarantuję zakochanie się od pierwszego wejrzenia. Ostatnio dużo eksperymentuję z ulubionymi rybami Polaków, czyli makrela, łosoś, a nawet odmienione, wydawałoby się pozbawione smaku, ryby mrożone, takie jak mintaj czy dorsz. Da się je odmienić i zaserwować nieziemskie wręcz potrawy z genialnymi smakami. Dzisiaj zaczynam od śledzia, jakże obecnego w każdej chyba polskiej lodówce i to nie tylko w Święta, ale też w każdy inny dzień tygodnia. Tatar zapewne kojarzy się Wam z mięsnym pysznym wołowym tatarem z żółtkiem, a jednak to danie może przybrać inny wymiar, wymiar śledziowy:)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 213
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 160
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2672
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 46
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 213
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 618
Składniki
Pokrój wszystkie składniki w grubą kostkę, cebulę w cienkie piórka, a natkę drobno posiekaj, zostaw kilka listków do dekoracji.
Wymieszaj wszystko z jogurtem i majonezem. Dopraw solą, pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny-jeśli śledź jest kwaśny nie dodawaj soku.