Tatar z wędzonego łososia

Tatar z wędzonego łososia
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Futka
Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na finezyjną przystawkę rybną, która doskonale sprawdzi się na przyjęcie w gronie rodziny oraz przyjaciół, a także inne uroczystości. Wędzony łosoś w połączeniu z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulką, kozim serem i drobnym kawiorem to prawdziwa gra smaków i aromatów. Gorąco polecam! :)

Składniki

  • 150 g wędzonego łososia
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula czerwona
  • 100 g miękkiego sera koziego np. Petits Chevres
  • 2 łyżeczki czarnego kawioru z gromadnika
  • mały pęczek koperku
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • szczypta sumaku
  • sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulkę i suszone pomidory (z zalewy) drobno kroimy. Wędzonego łososia siekamy na mniejsze kawałki, dodajemy odrobinę oliwy z oliwek, posiekany drobno koperek, a następnie doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem oraz sumakiem i dokładnie mieszamy. Składniki układamy warstwami, kończąc kompozycję na kozim serze pokrytym drobnym kawiorem.

  2. Tatara podajemy z plastrami cytryny oraz świeżym pieczywem.

Komentarze do przepisu (13)

grazka950 23 lutego 2018
mniam......pychotka,ale narobiłaś smaku :)
Obserwator 23 lutego 2018
WOW ! WOW !!!!
fafiatko 23 lutego 2018
ale cudowna prezentacja! i te smaki! użyłaś łososia wedzinego na ciepło? czy sie zcial od cytryny? zrobie to... Czytaj całość »
ale cudowna prezentacja! i te smaki! użyłaś łososia wedzinego na ciepło? czy sie zcial od cytryny? zrobie to chetnie w domku :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 150 g wędzonego łososia
  • kilka suszonych pomidorów
  • 1 mała cebula czerwona
  • 100 g miękkiego sera koziego np. Petits Chevres
  • 2 łyżeczki czarnego kawioru z gromadnika
  • mały pęczek koperku
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • szczypta sumaku
  • sól i pieprz
Składniki