Tatar z łososia siekany

Tatar  z łososia siekany
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
Dla wytrawnych smakoszy!

Składniki

  • łosoś surowy lub wędzony 125-150 g osoba
  • karniszony- małe garść
  • ogórki kiszone 1 szt
  • cebula czerwona mała lub pół
  • papryka konserwowa kilka kawałków
  • cytryna pół
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Sos sojowy

Przygotowanie

  1. Do tatara użyłam świeżego łososia, można użyć wędzonego na zimno- ale wtedy trzeba pominąć korniszony.

    Łososia pokroiłam najpierw w plastry, potem w paski a potem w drobną kostkę.

    Drobno pokroiłam korniszony, ogórka kiszonego, cebulę i paprykę.

    Jeszcze cytryna w ósemki i prawie gotowe.

  2. Mięso łososia wymieszałam z odrobiną wody, ułożyłam w miseczce i przewróciłam na talerz. Zrobiłam zagłębienie i w nie wlałam oliwę i sos sojowy.

    Ułożyłam pokrojone warzywa, cytrynę.

    Do tego grzanki usmażone na oliwie i potarte czosnkiem.

    W razie potrzeby należy uzupełniać do mieszanki oliwę i sos sojowy.

    Można robić kanapeczki lub zagryzać grzankami.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (9)

GREGORHSPEED 29 sierpnia 2018
Przepyszny ten tatar <3
bryssska 29 sierpnia 2018
Przepiękna prezentacja ;-d
babcitereskiciasta 29 sierpnia 2018
Na pewno pyszny i na pewno taki bym zjadła.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • łosoś surowy lub wędzony 125-150 g osoba
  • karniszony- małe garść
  • ogórki kiszone 1 szt
  • cebula czerwona mała lub pół
  • papryka konserwowa kilka kawałków
  • cytryna pół
  • Pieprz
  • Oliwa z oliwek
  • Sos sojowy
Składniki