Do tatara użyłam świeżego łososia, można użyć wędzonego na zimno- ale wtedy trzeba pominąć korniszony.
Łososia pokroiłam najpierw w plastry, potem w paski a potem w drobną kostkę.
Drobno pokroiłam korniszony, ogórka kiszonego, cebulę i paprykę.
Jeszcze cytryna w ósemki i prawie gotowe.
Mięso łososia wymieszałam z odrobiną wody, ułożyłam w miseczce i przewróciłam na talerz. Zrobiłam zagłębienie i w nie wlałam oliwę i sos sojowy.
Ułożyłam pokrojone warzywa, cytrynę.
Do tego grzanki usmażone na oliwie i potarte czosnkiem.
W razie potrzeby należy uzupełniać do mieszanki oliwę i sos sojowy.
Można robić kanapeczki lub zagryzać grzankami.
Smacznego :)
Komentarze do przepisu (9)
*Przejdziesz do wersji klasycznej