Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegański tatar z lososia to smaczne i zdrowe danie, które jest źródłem wielu ważnych składników odżywczych. Tofu jest bogate w białko, witaminy i minerały, a także ma niską zawartość tłuszczu, co czyni je idealnym zamiennikiem mięsa. W połączeniu z cebulą, czosnkiem i masłem orzechowym, tatar jest pełen smaku i aromatu.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 84
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
1. W rondelku rozgrzej olej i dodaj pokrojoną w drobną kostkę cebulę oraz czosnek. Smaż na średnim ogniu, aż cebula zmięknie. 2. Dodaj filet z tofu do rondelka i smaż przez 5 minut, aż lekko się zrumieni. 3. W misce wymieszaj sok z cytryny, masło orzechowe, sól i pieprz. 4. Dodaj do miski smażone tofu z cebulą i czosnkiem, natkę pietruszki i wymieszaj dokładnie. 5. Ułóż porcję wegańskiego tatara na kromce chleba żytniego i podawaj.