Tatar z łososia

Tatar z łososia
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
Danie dla miłośników świeżej surowej ryby. Tatar z łososia z kaparami, marynowanym zielonym pieprzem i szalotką, skropiony limonką jest idealny jako przystawka na imprezę, ale równie dobrze sprawdzi się na uroczystej kolacji. Zawsze jest okazja, żeby spróbować takiego dania. Białe wytrawne wino i skropione oliwą grzanki z bagietki dopełnią całości.

Składniki

  • 200 g świeżego surowego filetu łososia bez skóry
  • 1 cebula szalotka
  • sok z 1 limonki
  • kilka marynowanych kaparów
  • kilkanaście ziaren marynowanego zielonego pieprzu
  • 1/4 pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. Rybę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, drobno posiekać i przełożyć do miski. Cebulę drobno pokroić, koperek posiekać, kapary pokroić na ćwiartki. Wszystko przełożyć do miski z łososiem, dodać ziarna pieprzu, skropić sokiem z limonki, doprawić solą i pieprzem mielonym i dokładnie wymieszać. Tatar odstawić do lodówki na ok. godzinę.


    SMACZNEGO!!!

Składniki
  • 200 g świeżego surowego filetu łososia bez skóry
  • 1 cebula szalotka
  • sok z 1 limonki
  • kilka marynowanych kaparów
  • kilkanaście ziaren marynowanego zielonego pieprzu
  • 1/4 pęczka koperku
  • sól i pieprz do smaku
Składniki