Tatar z łososia

Tatar z łososia
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Mechanik79
Choć naturą tataru jest podanie go z żółtkiem, cebulą oraz ogórkiem to tatar z łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.

Składniki

  • 40 dag filetu z łososia
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • łyżka siekanego koperku
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki wody
  • 1 duży ogórek zielony

Przygotowanie

  1. Filet z łososia rozdrobniłem trochę nożem a następnie zmieliłem używając robota. Do zmielonego mięsa dodaję majonez, musztardę i wodę, mieszam i doprawiam solą i pieprzem.
    Dużego ogórka przecinam na pół i obieraczką do warzyw ścinam go cienkie paski (bez części pestkowej). Paski ogórka zwijam w rożki i faszeruję je tatarem.


    Galeria zdjęć z etapami przygotowania do zobaczenia na :
    http://mechanikwkuchni.blogspot.com/2014/11/tatar-z-ososia.html

Składniki
  • 40 dag filetu z łososia
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy Dijon
  • łyżka siekanego koperku
  • sól, pieprz
  • 2-3 łyżki wody
  • 1 duży ogórek zielony
Składniki