Tatar wołowy klasyczny

Tatar wołowy klasyczny
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KasiaSar
Tatar wołowy to klasyczne danie kuchni polskiej. Zmielone mięso wołowe z żółtkiem jajka, cebulką, grzybkami i ogórkiem kiszonym najlepiej podawać z chlebem. Efektowna i smaczna przystawka na pewno zaskoczy Twoich gości, polecam.

Składniki

  • 500 g mięsa wołowego (ze sprawdzonego źródła)
  • jajka 3 szt
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • marynowane grzybki 120 g
  • przyprawa w płynie Maggi (do smaku)
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Mięso wołowe posiekać lub zmielić. Przed podaniem wymieszać z olejem, przyprawą w płynie Maggi, solą i pieprzem do smaku.

    Uformować tatara tak jak na zdjęciu, obok ułożyć drobno posiekanego ogórka, cebulę i grzybki. Na koniec żółtko ułożyć na mięsie. Podawać z pieczywem.

    Smacznego!

Składniki
  • 500 g mięsa wołowego (ze sprawdzonego źródła)
  • jajka 3 szt
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 2 cebule
  • marynowane grzybki 120 g
  • przyprawa w płynie Maggi (do smaku)
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
Składniki