Tatar po mojemu

Tatar po mojemu
> 1-2 os.
> 15 min
średnie
przystępne
avatar Autor: madziak
Dla koneserów ;)

Składniki

  • polędwica wołowa, 20 dkg
  • żółtko
  • mała cebulka
  • Ogórek kiszony, 1
  • kilka marynowanych grzybków
  • maggi, kilka kropel
  • oliwa z oliwek, kilka kropel
  • sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie

  1. Polędwice zmielić trzykrotnie. (Niektórzy "zrzynają mięso bardzo ostrym nożem, mnie jednak bardziej pasuje mielone)

  2. Zmielone mięso doprawić solą, pieprzem (sporo),papryką, maggi i oliwą.

  3. W mięsie zrobić wgłebienie, umieścić świeże żółtko.

  4. Do okoła mięsa wyłożyć posiekane drobno:cebulkę, ogórka i grzybki.

  5. Osobiście najlepiej mi smakuje z chlebkiem posmarowanym czosnkowym masłem.

Komentarze do przepisu (8)

Gutka 15 stycznia 2010
nie odważe się niestety :(
Gutka 15 stycznia 2010
Dla odważnych koneserów :)
madziak 15 stycznia 2010
Ja też do Sylwestra tak mówiłam. Ale naprawde warto chociaż spróbować. Naprawde zaskakujący smak ;)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • polędwica wołowa, 20 dkg
  • żółtko
  • mała cebulka
  • Ogórek kiszony, 1
  • kilka marynowanych grzybków
  • maggi, kilka kropel
  • oliwa z oliwek, kilka kropel
  • sól, pieprz, papryka ostra
Składniki