Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Polędwice zmielić trzykrotnie. (Niektórzy "zrzynają mięso bardzo ostrym nożem, mnie jednak bardziej pasuje mielone)
Zmielone mięso doprawić solą, pieprzem (sporo),papryką, maggi i oliwą.
W mięsie zrobić wgłebienie, umieścić świeże żółtko.
Do okoła mięsa wyłożyć posiekane drobno:cebulkę, ogórka i grzybki.
Osobiście najlepiej mi smakuje z chlebkiem posmarowanym czosnkowym masłem.