Tatar

Przepis dnia 2011-11-13
Tatar
> 1-2 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Kermeet
Dla osób lubiących surowe mięso, zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • Polędwica wołowa ( ja często używam pieczeni, ponieważ polędwica jest dość droga), 40 dag
  • cebula, 1 szt
  • ogórek konserwowy, 2 szt
  • grzyby marynowane, kilka sztuk
  • żółtko jajka, 2 szt
  • olej
  • sól i pieprz
  • Sok z cytryny lub kwasek cytrynowy w płynie
  • maggi

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić, rozdzielić na dwie porcje, uformować tak jak na zdjęciu, z wgłębieniem. Żółtko, dodać do wgłębienia w mięsie. Posiekać bardzo drobno cebulę, ogórki i grzybki, dołożyć do mięsa. W trakcie rozrabiania doprawiać.

Komentarze do przepisu (6)

alicja 11 listopada 2011
Oczywiście przepisów zero ale dużo do powiedzenia
alicja 11 listopada 2011
Do mięsa trzeba dodać trochę wody bo będzie podeszwa,pozdrawiam
Kermeet 12 listopada 2011
To "Oczywiście przepisów zero ale dużo do powiedzenia" to do mnie? bo nie bardzo wiem o co chodzi
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Polędwica wołowa ( ja często używam pieczeni, ponieważ polędwica jest dość droga), 40 dag
  • cebula, 1 szt
  • ogórek konserwowy, 2 szt
  • grzyby marynowane, kilka sztuk
  • żółtko jajka, 2 szt
  • olej
  • sól i pieprz
  • Sok z cytryny lub kwasek cytrynowy w płynie
  • maggi
Składniki