Tatar

Tatar
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Jagoda50
Dla osób lubiących tatara

Składniki

  • polędwica wołowa, 30 dkg
  • cebula, 2-3
  • olej, 2 łyzki
  • korniszony, 6-7
  • żółtka surowe, 3
  • sół,pieprz, do smaku
  • maggi,musztarda, wedle uznania

Przygotowanie

  1. umyte i osuszone mięso posiekac nożem lub jak kto woli zemleć

  2. cebule i korniszony posiekać drobno

  3. mięso wymieszac dokładnie z olejem ,pieprzem i solą (nie duzo)

  4. tak przygotowane mięso ułozyc na talerzu ( 3 porcje ),wokół ułozyc korniszony i cebulę

  5. z cebuli zrobic trzy nenufarki w które włozyc surowe żółtka i ustawic na tatarze

  6. jesli ktos lubi mozna równiez dodac do mięsa musztarde i maggi a takze posiekane marynowane grzyby,ale to juz kazdy sobie doprawia indywidualnie na talerzu,podawać z pieczywem

Komentarze do przepisu (29)

schakira 18 października 2009
Witam, wieki całe już nie jadłam tatara, fajnie że dodała Pani przepis.;))) Pięknie udekorowana potrawa.... Czytaj całość »
Witam, wieki całe już nie jadłam tatara, fajnie że dodała Pani przepis.;))) Pięknie udekorowana potrawa. Pozdrawiam
JUTKA 18 października 2009
Nie lubię tatara ale tak udekorowana potrwa, że aż ślinka cieknie :). Gratuluję bo po zdjęciu widać, że... Czytaj całość »
Nie lubię tatara ale tak udekorowana potrwa, że aż ślinka cieknie :). Gratuluję bo po zdjęciu widać, że pyyyszne.
kaska333 18 października 2009
jejku jakie śliczne i napewno pyszne
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • polędwica wołowa, 30 dkg
  • cebula, 2-3
  • olej, 2 łyzki
  • korniszony, 6-7
  • żółtka surowe, 3
  • sół,pieprz, do smaku
  • maggi,musztarda, wedle uznania
Składniki