Tatar

Tatar
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: cezar-y1
prawdziwy domowy befsztyk tatarski

Składniki

  • 100 g polędwicy wołowje
  • 1/2cebuli
  • kiszony ogórek1
  • 1jajko
  • sól pieprz

Przygotowanie

  1. Polędwice mielimy cebulę i ogórek kroimy w drobną kostkę żółtko oddzielamy od białka tak aby pozostało całe
    na talerzu układamy zmieloną polędwice w formie okręgu a w środku robimy zagłębienie w którym układamy żółtko na obwodzie mięsa układamy cebulę i ogórek
    Ważne żeby tak podawać z dwóch powodów po pierwsze widać wszystkie składniki ale najważniejsze to cała przyjemność mieszania przed konsumpcją oczywiście doprawiamy solą i pieprzem

Składniki
  • 100 g polędwicy wołowje
  • 1/2cebuli
  • kiszony ogórek1
  • 1jajko
  • sól pieprz
Składniki