Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie szybkie w przygotowaniu przekąski, to ta tarta jest dla was idealna. Wrzuciliśmy na nią wszystko to, co sami lubimy...szynkę serrano, kozi ser, sałatę i słodkie, pomidorki...na to olej z suszonych pomidorów. Mało pracy, mnóstwo smaków <3
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 297
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Ciasto rozwijamy, układamy na blaszce do pieczenia tarty. Passatę mieszamy z bazylią i pieprzem. Przy pomocy pędzelka smarujemy wierzch tarty. Następnie układamy na sos pomidorowy szynkę serrano. Zapiekamy 15 min w temperaturze 200°C. Blaszkę wyjmujemy i układamy pokrojony ser. Ponownie wkładamy do piekarnika, zapiekamy 10 min. Po wyjęciu tarty z piekarnika, posypujemy ulubionym miksem sałat, pokrojonymi pomidorkami i polewamy olejem z suszonych pomidorów.