Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i bardzo smaczna.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1796
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Forma do tarty 22 cm , wysmarowana tłuszczem i posypana bułką. Pieczarki ścieram na grubych oczkach tarki, cebulę siekam. Szparagi przełamuję na pół, łodyżki kroję w 1 cm paski, główki zostawiam w całości. Na patelni przesmażam pieczarki z cebulą, po 8-10 minutach dodaję łodygi szparag i smażę jeszcze kilka minut. Pod koniec dodaję główki szparag i smażę dosłownie minutę.Studzę. Sos. Składniki sosu mieszam widelcem lub łyżką. Wszystkie składniki ciasta siekam i zagniatam. Gotowym ciastem wykładam spód i boki formy. Ciasto podpiekam 10-13 minut w 180 C. Potem nakładam nadzienie, zalewam sosem i szybko wstawiam z powrotem do piekarnika. Piekę jeszcze około 30 minut.