Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale polaczenie ciasta francuskiego, slodkich pomidorkow i rozplywajacego sie ustach mascarpone
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1056
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 47
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1056
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 47
Składniki
Piekarnik rozgrzac do tem 220stC .Forme wysmarowac tluszczem i lekko skropic woda.Stolnice posypac maka i wylozyc na nia ciasto.Wyciac krazki (wielkosc wg uznania) Nastepnie przelozyc krazki ciasta na blache i uzywajac czubka noza naciac w srodku krazka mniejsze kolko. ( zostawiajac okolo 1cm brzeg)
Na ciasto nalozyc czerwone pesto i rozsmarowac (pomijajac brzegi)Nastepnie nalozyc przekrojone na pol pomidorki (znowu pomijajac brzegi) i wlozyc tarty do pieca na okolo 15min (az brzegi sie podniosa) Na koniec dodac"kleksy" z sereka maskapone i piec az ciasto bedzie mialo zloty kolor a serek sie rozpusci. Podawacna cieplo posypane sola i pieprzem.