Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dałam ciasto drożdżowe, gdyż jest mniej kaloryczne. A całość bardzo smaczna.
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 71
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 804
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 71
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 804
Składniki
Mąkę przesiać do miski. Dodać drożdże, szczyptę soli, cukier i mleko. Zagnieść ciasto. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny.
Foremkę do tarty wysmarować masłem. Wylepić ją ciastem. Ułożyć pokrojone warzywa. Lekko ubić jajka z solą w oddzielnym naczyniu. Wylać je na warzywa. Posypać przyprawami. Piec w 180 st. C 25-30 min.