Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak, ona naprawdę smakuje jak hamburger:). A jeśli nie wierzycie - spróbujcie ją zrobić.
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 339
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 235
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 6341
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 339
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 235
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 71
Polecam.
Odsłon: 6341
Składniki
Masło kroimy na kawałki i zagniatamy z pozostałymi składnikami na ciasto. Wałkujemy cienko, wyklejamy nim formę na tartę o średnicy 27cm. Nakłuwamy widelcem, pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut, do delikatnego zezłocenia.
W międzyczasie przygotowujemy farsz. Na rozgrzanym oleju podsmażamy wołowinę i pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy się zarumienią dodajemy posiekany drobno czosnek, keczup i musztardę. Dusimy do odparowania płynów. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz wykładamy na podpieczony spód. Jajko mieszamy z mlekiem i startym serem. Masą zalewamy tartę. Pieczemy w temperaturze 190 stopni przez około 20-30 minut, do zarumienienia.
Na upieczoną tartę wykładamy pokrojoną sałatę i warzywa. Polewamy keczupem i sosem czosnkowym.