Tagliatelle z boczniakami

Tagliatelle z boczniakami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Obserwator
Lekka, szybka, aromatyczna, makaronowa kolacja

Składniki

  • 25 dag makaronu tagliatelle
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 35 dag boczniaków
  • 50 dag pomidorów
  • 2 żąbki czosnku
  • 1 pęczek tymianku
  • 100 ml octu balsamicznego
  • 100 ml bulionu warzywnego (kostka)
  • biały pieprz
  • sól

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Grzyby oczyścić.
    Pomidory umyć , osuszyć . Pokroić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę.
    Czosnek obrać, pokroić w plasterki. Listki tymianku poodrywać od gałązek, posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, na niej przesmażyć grzyby na złoto. Dodać pomidory , czosnek i tymianek. Chwilę dusić. Zalać octem i rosołem. Gotować ok. 2 minuty.
    Makaron odcedzić. Wymieszać z sosem na patelni . Całość doprawić solą i białym pieprzem.
    Makaron podawać natychmiast po przygotowaniu.

Komentarze do przepisu (4)

mimiwiki 13 listopada 2014
Pyszne, bo wsszystko to razem uwielbiam :)
Futka 14 listopada 2014
Wspaniałe, pożywne i bardzo smaczne połączenie :)
taura 15 listopada 2014
mmm... pychotka
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 25 dag makaronu tagliatelle
  • 3 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 35 dag boczniaków
  • 50 dag pomidorów
  • 2 żąbki czosnku
  • 1 pęczek tymianku
  • 100 ml octu balsamicznego
  • 100 ml bulionu warzywnego (kostka)
  • biały pieprz
  • sól
Składniki